DAIKIN CONVENI PACK CÂȘTIGĂ PREMIUL „CEL MAI BUN PRODUS PENTRU RETAIL”

/ / Noutati

Brunn am Gebirge, aprilie 2014_ sistemul de refrigerare cu recuperare de căldură Daikin Conveni-Pack, care asigură reducerea consumului de energie și a nivelului emisiilor de CO2 pentru retailerii din întreaga Europă, a câștigat premiul pentru cel mai bun produs pentru retail din Germania în anul 2014, la categoria Ecologie. Anual, cititorii revistei germane „Handelsjournal“, specializată în comerţul cu amănuntul, sunt rugaţi să voteze acele produse pe care le consideră cu adevărat importante pentru industria de retail. În cadrul Târgului Internațional de Retail EuroShop 2014, care a avut loc la Düsseldorf, medalia de aur a fost acordată companiei Daikin.

Conveni-Pack este conceput pentru supermaket-uri și magazine de retail mici și mijlocii, cu scopul de a reduce consumul de energie și emisiile de CO2. Acesta este primul sistem de serie conceput pentru întreaga clădire care combină într-un singur circuit unităţile de refrigerare și congelare cu unităţile de condiționare a aerului, de încălzire și de ventilație. În timpul sezonului rece, căldura rezultată din refrigerarea alimentelor este recuperată și reutilizată pentru încălzirea spaţiului de vânzare, rezultatul fiind o economie de energie de până la 40 %.

„Acest premiu confirmă faptul că ne aflăm pe drumul cel bun în ceea priveşte soluţiile noastre de serie care integrează componente individuale în sisteme complete, menite să satisfacă cerinţele consumatorilor în ceea ce priveşte eficienţa energetică, reducerea costurilor și economia de spaţiu, și care sunt, totodată, uşor de utilizat și fiabile,” afirmă Carl Lievens, Director Executiv al Daikin Airconditioning Central Europe. „Printr-o abordare completă a clădirii și combinând elementele de încălzire, de condiționare a aerului, de răcire și de ventilație, putem oferi o soluţie viabilă de reducere a costurilor.”

Conveni-Pack a fost conceput pentru magazine de vânzare cu amănuntul, precum supermarket-uri, benzinării și magazine mici, de cartier. Această soluţie este suficient de flexibilă pentru a putea fi utilizată în diferite locaţii, medii sau magazine. În prezent, în Europa, sunt utilizate deja peste 2.000 de sisteme Conveni-Pack, instalate în magazine alimentare de vânzare cu amănuntul.

Conveni-Pack oferă comercianţilor cu amănuntul o alternativă fiabilă la sistemele de încălzire convenționale cu gaz sau electrice. In perioadele de tranziție ale anului, căldura generată de vitrinele frigorifice poate fi recuperată și utilizată pentru a încălzi suprafața magazinului cu ajutorul sistemului de aer condiţionat. În timpul iernii, sistemul poate suplimenta căldura recuperată cu căldura extrasă din mediul ambiant prin funcționarea în pompa de căldură cu înaltă eficienţă, asigurând astfel încălzirea. Pe durata verii, sistemul poate asigura atât climatizarea spațiului comercial cat si răcirea vitrinelor frigorifice.

Unitatea exterioară prevăzută cu inverter face ca amenajarea unei camere tehnice pentru montarea instalației de încălzire și răcire să devină inutilă, maximizând în acest fel spațiul disponibil pentru suprafața de vânzare. Toate componentele sistemului sunt concepute ca fiind „plug&play”, ceea ce asigură costuri de planificare și instalare reduse.

You must be logged in to post a comment.